Als je stopt met leren,
blijf je stil staan.

Inmiddels al vier eigen boeken.

In maart 2016 is Rob’s vierde boek uitgekomen. En de vijfde is onderweg. Versus gaat over vernieuwing en hoe deze vorm te geven. Over hoe je naast je bestaande organisatie die gericht is op executie, vernieuwing realiseert. Versus is gebaseerd op de vele discussies die Rob de afgelopen jaren voerde met zowel start-ups als multinationals. Van Nederland tot Silicon Valley.

Eerdere boeken zijn No Ego, over ongekroonde helden die de wereld veranderden, Ga Vreemd! over je onderscheiden door branchevreemd te innoveren en Branchmarking, over creativiteit (niet meer verkrijgbaar).

Versus.

Verbeteren versus vernieuwen, van return on investment naar return on learning.

Vernieuwen is geen verbeteren. Verbeteringen zijn grijpbaar, planbaar en direct toepasbaar. Vernieuwingen zijn ontastbaar, onzeker en moeilijker direct te bevatten. Om te vernieuwen is het noodzakelijk te zoeken en te experimenteren. En dat is een groot contrast met beheersen en controleren.

Dit boek geeft je de inzichten en middelen om vernieuwing te realiseren. En om vernieuwers en verbeteraars niet te laten vechten, maar juist samen aan de duurzame toekomst te laten werken.

Ga vreemd!

Onderscheid je door branchvreemd te innoveren.

Met gemiddelde prestaties win je geen wedstrijd. Daarom is je onderscheiden zeer belangrijk. Te vaak kijken we hiervoor naar de directe omgeving en concurrenten. Hoe meer je hiernaar kijkt, hoe meer je erop gaat lijken. En dat is nu juist niet de bedoeling.

Als je onderscheidend wilt zijn, kun je niet anders dan innoveren. Branchmarking staat voor het slim toepassen van branchevreemde best practices binnen je eigen organisatie om zo onderscheidend te worden. En te blijven. In dit boek kom je veel best practices tegen uit diverse branches en landen. Je zult zien dat er veel te leren is van geschiedenis, biologie en andere wetenschappen.

No ego.

Hoe ongekroonde helden de wereld veranderden en wat wij van hen kunnen leren.

Heb je ooit gehoord van Darwin, Gandhi, Kennedy of Jezus? Grote kans van wel. Heb je ooit gehoord van Claudette Colvin, Chico Mendes, Hypatia of Kurt Zemisch? Grote kans van niet. Terwijl ook zij de wereld veranderden.

Dit boek laat je kennismaken met veel onbekenden, die ieder op hun eigen manier hun droom najaagden en de wereld veranderden. Het onderzoekt wat hen kenmerkt en wat je daarvan kunt leren.

Download nu het Versus e-boek.

•   Praktische en concrete tools voor het realiseren van vernieuwing.

•   Vol met inspirerende en treffende voorbeelden.

•   Toepasbaar voor elke organisatie, klein of groot.

•   Makkelijk te lezen en binnen 2 uur uit.

•   In Engels, toegankelijk voor iedereen.

Six Fingers in Barcelona

Als onderdeel van de Barcelona Resilience Week 2018 heeft Six Fingers een workshop gefaciliteerd voor deelnemers vanuit de hele wereld. Tijdens deze workshop hebben we ons gefocust op de eerste fases van Design Thinking: welke problemen spelen er, en hoe pak je die aan? Gaaf dat we zulke positieve reacties hebben mogen ontvangen van de aanwezigen!

Benieuwd geworden naar deze middag? Bekijk dan hier de video.