Ga vreemd! boek
Ga vreemd! boek

Ga vreemd!

Onderscheid je door branchevreemd te innoveren.

Met gemiddelde prestaties win je geen wedstrijd. Daarom is je onderscheiden zeer belangrijk. Te vaak kijken we hiervoor naar de directe omgeving en concurrenten. Hoe meer je hiernaar kijkt, hoe meer je erop gaat lijken. En dat is nu juist niet de bedoeling.

Als je onderscheidend wilt zijn, kun je niet anders dan innoveren. Branchmarking staat voor het slim toepassen van branchevreemde best practices binnen je eigen organisatie om zo onderscheidend te worden. En te blijven. In dit boek kom je veel best practices tegen uit diverse branches en landen. Je zult zien dat er veel te leren is van geschiedenis, biologie en andere wetenschappen.

Download het inkijkexemplaar

van het ebook Ga vreemd!

Je ontvangt informatie over dit ebook en bijbehorende diensten

Recensie

De titel vat perfect de boodschap van het boek samen: kijk als manager of ondernemer eens over de schutting van de eigen branche heen en ervaar hoe andere branches innoveren. De auteur, oprichter van Six Fingers, verzamelt sterke bussinessconcepten, want waarom steeds het wiel opnieuw uitvinden om zich te onderscheiden in de markt (‘antennecreativiteit’) als er genoeg ideeen zijn op de wereld die opnieuw gebruikt kunnen worden als best practice voor de eigen branchemarking? In drie delen, waarom veel gemiddeld is, wat theorie op een rij en branchemarking en innovatie, toont de auteur de wereld van branchemarking gericht op innovatie. Een inspirerend boek dat niet alleen innovatief leert denken en kijken, maar ook in praktische zin de theorie ondersteunt. Het onderscheidt zich al door de kleuropmaak: wit, zwart en veel lichtgroen in de bladspiegel. Met wijze lessen, leestips en register. Een lekker tegendraads boek voor goede ideeen!

– Drs. A. Schipper MA

Hey ho, let’s go!

Een overnachting boeken via Airbnb, een recept zoeken op Google of een avondje Netflixen: miljoenen mensen over de hele wereld zijn er bekend mee. De beroemdste techreuzen ontwrichten bestaande markten en zijn van enorme invloed op ons dagelijks leven. Hun thuisbasis? Silicon Valley. Hun motto? Move fast and break things.

Geen regio ter wereld is zo bepalend voor de belangrijkste innovaties van onze tijd als de Bay Area. Niet gek dus, dat wij voor zesde keer op expeditie gaan naar deze regio.

Ga je met ons mee? Klik hier voor meer informatie over onze studiereis of neem contact met ons op.

Team Six Fingers