Continu leren van andere sectoren

Branchmarking is een eigen ontwikkelde methode die al 15 jaar haar kracht bewijst. Want waarom steeds het wiel opnieuw uitvinden? De hele wereld is een grote boekenkast vol ideeën die wachten om opnieuw en elders gebruikt te worden. In de afgelopen 15 jaar hebben wij onze eigen methode zeer goed doorontwikkeld, waardoor we altijd cruciale nieuwe inzichten opdoen en delen om te bouwen aan de toekomst.

Wij geloven dat ieder probleem al eens is opgelost. En dat de oplossing in de ene sector ook wel eens van toepassing kan zijn in een andere sector. Dit noemen wij Branchmarking. De kunst om sectorvreemd te denken en werken. Door te leren van voorlopers in andere industrieën, breng je cruciale inzichten naar je eigen organisatie. En krijg je grip op vernieuwing. Veel organisaties en overheden kijken continue in hun eigen sector. Dat is het traditionele benchmarking. Maar zij kennen dezelfde problemen en belemmeringen. Niet voor niets zei Einstein al dat we een probleem niet kunnen oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.

Somebody, somewhere, solved your problem for different reasons in different circumstances

Wij brengen al 15 jaar inzichten uit andere sectoren in kaart. En gebruiken deze in projecten. Zo kunnen wij de juiste voorbeelden selecteren die helpen bij het oplossen van problemen en het creëren van doorbraken. Het is alleen wel cruciaal om te weten waarnaar je op zoek bent. En problemen of vraagstukken anders te benaderen. Door gestructureerd te leren van inzichten uit andere sectoren breek je het brein van je eigen organisatie open. En ga je oplossingen zien die tot dan verborgen waren.