Het talent om de toekomst te zien en de ervaring om er te komen

Panda’s kunnen met hun zes vingers als enige dier bamboe breken en eten en hiermee heeft de panda een niche in de natuur opgezocht zonder concurrenten. Dit evolutionaire verhaal inspireerde tot de naam Six Fingers. Wij geloven namelijk dat de wereld waarin we leven, werken en leren vraagt om noodzakelijke en impactvolle transformaties. Vernieuwingen waar wij aan willen bijdragen. Om dat te kunnen realiseren is het noodzakelijk met een ander perspectief naar bestaande paradigma’s te kijken om de doorbraak te vinden. Voor ons is dat de zesde vinger.

Klein, betrokken en gespecialiseerd

Wij jagen vernieuwing aan. Daarvoor zetten we niet alleen onze 16 jaar ervaring met het inrichten en begeleiden van processen in, maar ook onze eigen creativiteit en die van ons uitgebreide netwerk. Dit alles met maar één doel: de toekomst van organisaties duiden in heldere, onderscheidende en toekomstgerichte strategieën en innovaties. Want vooruitgang is voor ons cruciaal.

Rob Adams

Founder, omdenker, auteur

Sinds 2006 eigenaar en oprichter van Six Fingers. Columnist en schrijver van een viertal boeken over vernieuwing en het vijfde boek komt dit jaar. Haarscherp, doortastend en weet processen te begeleiden in complexe en uitdagende situaties en groepen. Hij inspireert en daagt uit om andere denksporen mogelijk te maken. Adviseert en helpt directies richting te geven aan complexe toekomstvraagstukken en legt de zwakke plekken bloot. Verkent nieuwe perspectieven en realiseert vernieuwing. Daarnaast is Rob een veelgevraagd spreker over de toekomst van steden en vernieuwing, doceert hij aan de TU/e op het vakgebied Industrial Design en is hij verbonden aan de Dutch Design Week als curator van de Embassy of Mobility.

Edwin Schenk

Partner, zakelijk directeur

Sinds 2020 is Edwin partner bij Six Fingers. Hij werkt al ruim een decennia met de top van bedrijven aan innovaties en transformaties. Tot 2020 bouwde hij ruim 7 jaar aan de Dutch Design Week, een katalysator voor innovatie. Hij heeft een enorme drive voor het halen van doelen en ambities, in het bijzonder voor innovatietrajecten en complexe vraagstukken. Waar anderen denken dat ambities niet realistisch zijn, gelooft Edwin juist wel in het vooruitzicht om het onhaalbare te realiseren, dromen waar te maken en nog beter te presteren.

Bart van Leeuwen

Projectleider

Sinds 2010 helpt Bart bedrijven met het vinden van vernieuwing. Hij is een snelle denker, creatief, realistisch en een goede bemiddelaar. Gaat door waar anderen stoppen. Zijn kennis en liefde voor technieken en technologieën maken het mogelijk een idee snel om te zetten in een werkbaar product. Weet groepen altijd weer terug op aarde te krijgen en inzichten te vertalen naar nieuwe producten en diensten.

Rick Pijpers

Six Fingers | Strateeg

Rick verenigt eigenschappen in zichzelf die meestal niet in een en dezelfde persoon worden aangetroffen. Hij begon zijn carrière als musicalacteur, werkte 25 jaar in leidinggevende functies in Tech en speelt niet onverdienstelijk piano. Als geen ander is Rick in staat om dwarsverbanden te leggen tussen verschillende denkwerelden. Dat talent voor analogieën heeft meer dan eens geleid tot bruikbare en economisch vatbare oplossingen die in een enkel geval zelfs een disruptieve werking hebben gehad. Rick heeft een groot gevoel voor humor, schuwt de zelfspot niet en gaat de confrontatie niet uit de weg.

Irma van de Wildenberg

Projectleider

Wat beweegt mensen? Waar zitten de pijnen? Vanuit haar ervaring en perspectief als gebruikersonderzoeker en haar interesse in de mens en de wereld waarin wij leven, levert Irma de cruciale inzichten om impactvolle oplossingen voor de toekomst te kunnen ontwerpen. Zij weet wat nodig is om de juiste vertaling te maken van idee naar dienst en product. Analytisch, pragmatisch en scherp. Weet groepen te stimuleren tot daadwerkelijk vernieuwen en  grote en complexe projecten te begeleiden.

Manouk van de Ven

Onderzoeker, Analist, Project support

Met een open blik spot Manouk verschillende signalen van verandering wereldwijd. Ze gaat doorlopend op zoek naar nieuwe, interessante innovaties om deze vervolgens te onderzoeken. De wereld verandert continu en dagelijks komen er een heleboel inspirerende innovaties bij. Manouk analyseert deze verschillende ontwikkelingen en vernieuwingen om zo trends en ontwikkelingen in kaart te brengen. Hierdoor ontstaat er een breed wereldbeeld dat inspiratie biedt voor verschillende concepten en vernieuwingen, voor nu en in de toekomst.

Marianne de Proost

Office Manager

Met Marianne als office manager aan de basis, kan het team van Six Fingers zich volledig richten op onze opdrachtgevers en projecten. Ondersteunt, ontzorgt en verbindt met oog voor details, een neus voor het echte gevoel van gastvrijheid gecombineerd met een flinke dosis vakmanschap. Dol op projectmanagement en de verbinding maken tussen het creatieve en administratieve proces.

Luuk Huijsmans

Project Support

Luuk is een energieke trendonderzoeker en conceptontwikkelaar die graag werkt vanuit nieuwsgierigheid en enthousiasme. 
Binnen zijn rol als Project Support fungeert hij als een wandelende database van trendsignalen die van toepassing zijn op de vraagstukken van onze klanten.  
Deze trendsignalen verschaffen een kijkje in de nabije of verre toekomst en helpen bedrijven om voorbereid de toekomst tegemoet te gaan. 
Zijn kracht ligt onder andere bij het ‘’omdenken’’ tijdens een innovatietraject en zodoende de onbewandelde paden uit te lichten. 
Luuk zet zich graag in voor maatschappelijke thema’s zoals Gender & Diversiteit om zo een steentje bij te dragen aan een nét wat mooiere leefomgeving voor iedereen. 

Florine Westen

Stagiaire

Florine zit momenteel in het derde jaar van Industrial Design aan de TU/e en komt stage lopen bij Six Fingers.  Creatief bezig zijn met ontwerpen vindt ze erg interessant, vooral op een sociaal/maatschappelijk vlak. Ze verdiept zich dan ook graag in diversiteit en inclusiviteit en leert hier steeds meer over als Student Assistent van de Diversity Officer op de uni. Daarnaast wil ze ook meer leren over de sociale kant van duurzaamheid. Kortom Florine en ook haar collega’s kijken erg uit naar haar tijd bij Six Fingers.

Cécile van den Boogaard

Transformatie expert

Eerder bouwde zij sterke teams bij defensie o.a. in Afghanistan en bij overheden en bedrijven. Als bedrijfskundige met focus op verandermanagement helpt zij teams bij het loslaten van bestaande denkpatronen.Taak- én mensgericht, om iedereen recht te doen in het team. Weet wat nodig is om het best mogelijke resultaat te halen door teams goed neer te zetten en te begeleiden. 

Jeroen Slappendel

Proces expert

15 jaar ervaring in onderzoek, productontwikkeling en positionering van internationale organisaties in diverse branches. Gevoed vanuit een brede interesse en passie om gedrag te doorgronden. Weet in co-creatie teams tot grote hoogten te laten stijgen om vervolgens concrete producten en diensten te ontwikkelen. Hij is een expert als het gaat om het inrichten van processen voor complexe vraagstukken. 

Marijn van der Poll

Innovatie & Design expert

Hoe wordt een idee volwassen? Als innovatie expert kent hij het creatieve proces als geen ander. Zijn werk vond zijn weg naar musea wereldwijd en werd gepubliceerd in toonaangevende magazines. Hij was ambassadeur van de Dutch Design Week. Leert organisaties en studenten het creatieve proces te ontdekken aan de Design Academy. Marijn zet zijn kunde en ervaring in om concepten met impact te ontwikkelen. Enthousiast, snel en to-the-point. Werkt aan spraakmakende projecten voor overheden en bedrijfsleven.

Ons netwerk

Specifieke expertises

Naast ons eigen team zetten we ook ons netwerk in bij projecten als specifieke expertises nodig zijn. Denk aan vormgevers, ontwerpers, digitale specialisten, architecten en meer. Zo kunnen wij ieder project van initiatie tot werkend begeleiden. Ons netwerk kent onze werkwijze en kwaliteit en heeft in tal van projecten extra waarde toegevoegd.