Ons DNA

Wist je dat panda’s zes vingers hebben? Ze kunnen met hun zes vingers als enige dier bamboe breken en eten. En hiermee heeft de panda een markt opgezocht zonder concurrenten. Wat dit met ons te maken heeft? Nou, veel. Wij zijn namelijk continu op zoek naar die zesde vinger: het nieuwe perspectief waardoor jouw organisatie zich een voorloper kan noemen. Dat is pas innovatie. En dat begint bij dromen. Laat je inspireren door onze film, die inmiddels al meer dan 160.000 keer is bekeken.

Het talent om de toekomst te zien en de ervaring om deze te bereiken

Six Fingers is extreem nieuwsgierig. Dat zijn wij altijd al geweest. Nieuwsgierig naar kansen op de markt, naar innovatie en naar de beste manier van ondernemen. Vanuit daar jagen wij vernieuwing aan. Daarvoor gebruiken wij onze bijzonder creatieve breinen, maar ook onze kennis over innovatie en onze jarenlange ervaring. Allemaal gereedschappen die wij graag inzetten om de toekomst van jouw bedrijf mooier, helder en innovatiever te maken.  Wij noemen onszelf niet voor niets toekomstarchitecten.

Six Fingers bestaat uit een multidisciplinair, ambitieus en gedreven team. En deze vullen wij aan met experts en ontwerpers uit ons netwerk. Samen brengen wij jouw toekomst dichterbij.

 

Rob Adams

Spreker en challenger

Sinds 2006 eigenaar en oprichter van Six Fingers en Happy Citizen Design. Schrijver van een viertal boeken omtrent innovatie en het vijfde boek is onderweg. Haarscherp, doortastend en weet processen te begeleiden in complexe en uitdagende situaties en groepen. Hij wil inspireren én irriteren, juist om andere denksporen mogelijk te maken.

Loes van Eerd

Trendwatching en projectleider

Met de komst van Loes in 2014 is het werkveld van Six Fingers uitgebreid met het vertalen van trends naar toekomstbestendige perspectieven. Altijd op zoek naar creatieve, energieke en doeltreffende werkmethodes om het beste uit de groep te halen.

Bart van Leeuwen

Prototyping en projectleider

Sinds 2010 helpt Bart bedrijven met het vinden van vernieuwing. Zijn kennis en liefde voor technieken en technologieën maken het mogelijk een idee snel om te zetten in een werkbaar product. Hij is een snelle denker, creatief, realistisch en een goede bemiddelaar.

Edwin Schenk

Managing partner

Naast zijn betrokkenheid bij de groei van de Dutch Design Week, versterkt Edwin sinds 1 januari 2020 ook team Six Fingers. Hij heeft een enorme drive voor het halen van doelen en ambities, in het bijzonder voor innovatietrajecten en complexe vraagstukken. Waar anderen denken dat ambities niet realistisch zijn, gelooft Edwin juist wel in het vooruitzicht om het onhaalbare te realiseren, dromen waar te maken en nog beter te presteren.

Marijn van der Poll

Conceptontwikkeling

Hoe wordt een idee volwassen? Als ontwerper kent hij het creatieve proces als geen ander. Zijn werk vond zijn weg naar  musea en werd gepubliceerd in toonaangevende magazines. Sinds een decennium leert hij naast zijn ontwerpwerk organisaties en studenten hoe zelf dit creatieve proces te ontdekken. Marijn zet zijn kunde, ervaring en enthousiasme in om concepten met impact te ontwikkelen.

Silke Körver

Branchmarking en projectleider

In 2017 voegde Silke zich tot team Six Fingers. Met haar frisse blik en heldere analyses een onmisbare kwaliteit voor ons, maar vooral voor onze opdrachtgevers. Onder haar hoede wordt continu trendonderzoek gedaan naar de nieuwste ontwikkelingen en gezocht naar de meest vernieuwende bedrijfscases die dienen ter inspiratie voor onze vraagstukken.

 

Ankie van der Padt

Visualisatie en projectleider

Ankie doet niets liever dan zich vastbijten in complexe innovatievraagstukken en gaan voor oplossingen voor échte pijnen van de gebruikers. Met haar achtergrond als Industrial Designer doorgrondt zij niet alleen het proces, maar weet dit ook te visualiseren voor een kraakhelder overzicht en inzicht. Zij spot graag de diverse talenten in een team en zet deze gezamenlijk in om zo het maximale teamresultaat te behalen.

Inger Heselhaus

Office manager

Ontzorgen en faciliteren. Van het organiseren van een prettige werkplek en een gastvrije ontvangst tot planning en administratie. Met Inger aan de basis, kan het team zich volledig richten op onze opdrachtgevers en projecten.

Rick Pijpers

Innovatie en business development

20 jaar ervaring in commercieel leiderschap bij Fortune 100 bedrijven en high tech start ups. Hij begeleidt organisaties in het realiseren van groei. Gedegen vanuit harmonie tussen visie, strategie en teambuilding.

Boyd Cohen

Urban strategist

Een entiteit als het gaat over de toekomst van smart cities en urban mobility. Medeoprichter van Happy Citizen Design.Daarnaast ook mede-oprichter van Iomob, een blockchain-startup die de mobiliteitssector probeert te verstoren door een open protocol te bieden voor decentrale mobiliteitsaggregatie. 

Cécile van den Boogaard

Strategie

Eerder bouwde zij sterke (gelegenheids)teams bij o.a. defensie, gemeentes en onderwijs. Als bedrijfskundige met focus op verandermanagement biedt zij ondersteuning aan teams die iets nieuws gaan doen.Taak- én mensgericht, om iedereen recht te doen in het team en tegelijkertijd het best mogelijke resultaat neer te zetten.

Jeroen Slappendel

Branding en strategie

15 jaar ervaring in branding, onderzoek en positionering van internationale organisaties uit de retail en food branche. Gevoed vanuit een brede interesse en passie om (consumenten)gedrag te doorgronden.

Elizabeth Obediente

Director Barcelona

Barcelona biedt vele kansen en inzichten op het gebied van social design en de ontwikkeling van smart cities. Met meer dan 15 jaar internationale ervaring is Elizabeth de perfecte persoon deze kansen om te buigen naar impactvolle en inspirerende projecten.

Six Fingers Barcelona

Six Fingers is sinds 2018 naast Eindhoven ook gevestigd in Barcelona. Waarom? Omdat de stad ons mooie kansen biedt. Al vier jaar verzorgen wij de masterclasses Design Thinking voor MBA’s aan Eada Business School. En zo kregen wij vragen van bedrijven, wat de reden was ons er te vestigen. Inmiddels is gewerkt aan projecten samen met onder andere Vueling, spoorwegmaatschappij Renfe en diverse startups.

Daarnaast is de stad een voorloper op het gebied van social design. En dit is een ideale combinatie met onze 13 jaar ervaring in innovatie. Samen met Six Fingers Spanje ontwikkelden wij het Happy Citizen Design project. Nieuwsgierig naar ons project? Op www.happycitizendesign.com vind je meer informatie. Inmiddels hebben wij voor de Verenigde Naties gewerkt vanuit dit perspectief, wat als uitgangspunt geluk neemt in plaats van technologie.

Bekijk de VN case