Ons DNA

Wist je dat panda’s zes vingers hebben? Ze kunnen met hun zes vingers als enige dier bamboe breken en eten. En hiermee heeft de panda een markt opgezocht zonder concurrenten. Wat dit met ons te maken heeft? Nou, veel. Wij zijn namelijk continu op zoek naar die zesde vinger: het nieuwe perspectief waardoor jouw organisatie zich een voorloper kan noemen. Dat is pas innovatie. En dat begint bij dromen. Laat je inspireren door onze film, die inmiddels al meer dan 160.000 keer is bekeken.

Het talent om de toekomst te zien en de ervaring om deze te bereiken

Six Fingers is extreem nieuwsgierig. Dat zijn wij altijd al geweest. Nieuwsgierig naar toekomstige gebruikers, ontwikkelingen in de maatschappij en voorlopers in tal van industrieën wereldwijd. Vanuit daar jagen wij vernieuwing aan om de toekomst van organisaties mooi, helder en onderscheidend te maken. Daarvoor gebruiken wij onze bijzonder creatieve breinen, maar ook onze kennis over innovatie en jarenlange ervaring.

Six Fingers bestaat uit een multidisciplinair, ambitieus en gedreven team. En deze vullen wij aan met experts en ontwerpers uit ons netwerk. Samen brengen wij jouw toekomst dichterbij. Wij noemen onszelf niet voor niets toekomstarchitecten.

 

Rob Adams

Oprichter, spreker en challenger

Sinds 2006 eigenaar en oprichter van Six Fingers en Happy Citizen Design. Schrijver van een viertal boeken omtrent innovatie en het vijfde boek is onderweg. Haarscherp, doortastend en weet processen te begeleiden in complexe en uitdagende situaties en groepen. Hij wil inspireren én irriteren, juist om andere denksporen mogelijk te maken.

Loes van Eerd

Trendwatcher en projectleider

Loes houdt als geen ander van het vertalen van trends naar toekomstbestendige perspectieven. Altijd op zoek naar creatieve, energieke en doeltreffende werkmethodes. Weet groepen sterk te motiveren en inspireren. Doelgericht, helder en doortastend. Geef haar een lastig probleem en ze komt met een oplossing.

Bart van Leeuwen

Vernieuwer en projectleider

Sinds 2010 helpt Bart bedrijven met het vinden van vernieuwing. Hij is een snelle denker, creatief, realistisch en een goede bemiddelaar. Gaat door waar anderen stoppen. Zijn kennis en liefde voor technieken en technologieën maken het mogelijk een idee snel om te zetten in een werkbaar product. Weet groepen altijd weer terug op aarde te krijgen en inzichten te vertalen naar nieuwe producten en diensten.

Edwin Schenk

Managing partner

Naast zijn betrokkenheid bij de groei van de Dutch Design Week, versterkt Edwin sinds 2020 ook team Six Fingers. Hij heeft een enorme drive voor het halen van doelen en ambities, in het bijzonder voor innovatietrajecten en complexe vraagstukken. Waar anderen denken dat ambities niet realistisch zijn, gelooft Edwin juist wel in het vooruitzicht om het onhaalbare te realiseren, dromen waar te maken en nog beter te presteren.

Michelle Hermans

Toekomstonderzoeker

Als toekomstonderzoeker is Michelle altijd op zoek naar signalen van maatschappelijke verandering. Met haar open, creatieve en nieuwsgierige blik naar de wereld wordt onder haar hoede doorlopend onderzoek uitgevoerd naar de nieuwste ontwikkelingen en gezocht naar de meest inspirerende innovaties en bedrijfscases. Deze vertaalt zij naar waardevolle inzichten en heldere analyses die de input vormen voor de ontwikkeling van impactvolle en toekomstbestendige concepten voor onze opdrachtgevers.

Marijn van der Poll

Ontwerper

Hoe wordt een idee volwassen? Als ontwerper kent hij het creatieve proces als geen ander. Zijn werk vond zijn weg naar musea wereldwijd en werd gepubliceerd in toonaangevende magazines. Hij was ambassadeur van de Dutch Design Week. Leert organisaties en studenten het creatieve proces te ontdekken aan de Design Academy. Marijn zet zijn kunde en ervaring in om concepten met impact te ontwikkelen. Enthousiast, snel en to-the-point.

Irma van de Wildenberg

Onderzoeker en projectleider

Wat beweegt mensen? Waar zitten de pijnen? Vanuit haar ervaring en perspectief als gebruikersonderzoeker en haar interesse in de mens en de wereld waarin wij leven, levert Irma de cruciale inzichten om impactvolle oplossingen voor de toekomst te kunnen ontwerpen. Als ontwerper weet zij wat nodig is om de juiste vertaling te maken van idee naar dienst en product. Analytisch, pragmatisch en scherp. Weet groepen te stimuleren tot daadwerkelijk vernieuwen.

Jeroen Slappendel

Design sprint expert

15 jaar ervaring in onderzoek, productontwikkeling en positionering van internationale organisaties in diverse branches. Gevoed vanuit een brede interesse en passie om (consumenten)gedrag te doorgronden. Weet in co-creatie teams tot grote hoogten te laten stijgen om vervolgens concrete producten en diensten te ontwikkelen.

Cécile van den Boogaard

Teambouwer

Eerder bouwde zij sterke teams bij o.a. defensie, gemeentes en onderwijs. Als bedrijfskundige met focus op verandermanagement helpt zij teams die iets nieuws gaan doen bij het loslaten van bestaande denkpatronen.Taak- én mensgericht, om iedereen recht te doen in het team.  Weet wat nodig is om het best mogelijke resultaat neer te zetten. 

Rick Pijpers

Groei expert

Ruim 20 jaar ervaring in leiderschap bij Fortune 100 bedrijven en high tech start ups. Digitalisering vanuit het ontstaan va internet tot nu mede vormgegeven. Gedegen vanuit harmonie tussen visie, strategie en teambuilding. Weet groei te realiseren, (her)kent de impact hiervan op organisaties en weet wat er speelt op directieniveau. Impact maken op mens en maatschappij is wat hem drijft.

Inger Heselhaus

Office manager

Ontzorgen en faciliteren. Van het organiseren van een prettige werkplek en een gastvrije ontvangst tot planning en administratie. Met Inger aan de basis, kan het team zich volledig richten op onze opdrachtgevers en projecten.

Elizabeth Obediente

Director Barcelona

Barcelona biedt vele kansen en inzichten op het gebied van social design en de ontwikkeling van smart cities. Met meer dan 15 jaar internationale ervaring is Elizabeth de perfecte persoon deze kansen om te buigen naar impactvolle en inspirerende projecten.

Six Fingers Barcelona

Six Fingers is sinds 2018 naast Eindhoven ook gevestigd in Barcelona. Waarom? Omdat de stad ons mooie kansen biedt. Al vier jaar verzorgen wij de masterclasses Design Thinking voor MBA’s aan Eada Business School. En zo kregen wij vragen van bedrijven, wat de reden was ons er te vestigen. Inmiddels is gewerkt aan projecten samen met onder andere Vueling, spoorwegmaatschappij Renfe en diverse startups.

Daarnaast is de stad een voorloper op het gebied van social design. En dit is een ideale combinatie met onze 13 jaar ervaring in innovatie. Samen met Six Fingers Spanje ontwikkelden wij het Happy Citizen Design project. Nieuwsgierig naar ons project? Op www.happycitizendesign.com vind je meer informatie. Inmiddels hebben wij voor de Verenigde Naties gewerkt vanuit dit perspectief, wat als uitgangspunt geluk neemt in plaats van technologie.

Bekijk de VN case