Het talent om de toekomst te zien en de ervaring om er te komen

Panda’s kunnen met hun zes vingers als enige dier bamboe breken en eten en hiermee heeft de panda een niche in de natuur opgezocht zonder concurrenten. Dit evolutionaire verhaal inspireerde tot de naam Six Fingers. Wij geloven namelijk dat de wereld waarin we leven, werken en leren vraagt om noodzakelijke en impactvolle transformaties. Vernieuwingen waar wij aan willen bijdragen. Om dat te kunnen realiseren is het noodzakelijk met een ander perspectief naar bestaande paradigma’s te kijken om de doorbraak te vinden. Voor ons is dat de zesde vinger.

Wat kies jij?

Ga jij voor verbeteren of vernieuwen?

Ontwerpen toekomstperspectieven

icon close

Ontwerpen toekomstperspectieven

Vernieuwing realiseren vraagt om andere methoden en technieken dan degene die gebruikt worden bij verbeteren. Het vereist een organisatie, waarin zoeken en ontwikkelen van toekomstig verdienvermogen centraal staat in plaats van executie van het bestaande model. Het opzetten van experimenten. En waarin het resultaat niet Return on Investment is, maar Return on Learning.

Wat kies je?

Ga jij voor benchmarking of branchmarking?

De wereld als inspiratiebron

icon close

De wereld als inspiratiebron

Wat hebben Albert Einstein, Steve Jobs en Salvador Dali gemeen? Zij creëerden niet, maar combineerden. Iemand anders heeft al ergens een oplossing gevonden voor het probleem dat je wilt oplossen. Waarschijnlijk ontwikkeld in een andere context of in een andere sector, maar de oplossing is er. Gebruik de wereld als inspiratiebron!

Wat kies jij?

Ga jij voor brainstorming of painstorming?

Oplossingen ontwikkelen

icon close

Oplossingen ontwikkelen

Pijn is een van de grote drijfveren van mensen. In de wereld worden dingen geboren uit frustratie of liefde. Het geeft voldoening om pijnen te diagnosticeren, want zo kun je gaan werken aan een oplossing. Je kunt nu de stap zetten om het leven van mensen te veranderen, en om waardevolle vernieuwing te brengen. Het belang van painstorming is overduidelijk: als je je niet bewust bent van de pijn die je oplost, ben je bezig met het vinden van een oplossing die niemand nodig heeft. Dan is het dus ook geen oplossing, maar blijft het slechts een idee.

Jouw team

Wij jagen vernieuwing aan. Daarvoor zetten we niet alleen onze 15 jaar ervaring met het inrichten en begeleiden van processen in, maar ook onze eigen creativiteit en die van ons uitgebreide netwerk. Dit alles met maar één doel: de toekomst een stap dichterbij brengen. Want vooruitgang is voor ons cruciaal. Wij staan klaar voor jouw vraagstuk en kijken uit naar de mogelijke samenwerking.

Bart van Leeuwen

Projectleider

Sinds 2010 helpt Bart bedrijven met het vinden van vernieuwing. Hij is een snelle denker, creatief, realistisch en een goede bemiddelaar. Gaat door waar anderen stoppen. Zijn kennis en liefde voor technieken en technologieën maken het mogelijk een idee snel om te zetten in een werkbaar product. Weet groepen altijd weer terug op aarde te krijgen en inzichten te vertalen naar nieuwe producten en diensten.

Cécile van den Boogaard

Transformatie expert

Eerder bouwde zij sterke teams bij defensie o.a. in Afghanistan en bij overheden en bedrijven. Als bedrijfskundige met focus op verandermanagement helpt zij teams bij het loslaten van bestaande denkpatronen.Taak- én mensgericht, om iedereen recht te doen in het team. Weet wat nodig is om het best mogelijke resultaat te halen door teams goed neer te zetten en te begeleiden. 

Edwin Schenk

Partner, zakelijk directeur

Sinds 2020 is Edwin partner bij Six Fingers. Hij werkt al ruim een decennia met de top van bedrijven aan innovaties en transformaties. Tot 2020 bouwde hij ruim 7 jaar aan de Dutch Design Week, een katalysator voor innovatie. Hij heeft een enorme drive voor het halen van doelen en ambities, in het bijzonder voor innovatietrajecten en complexe vraagstukken. Waar anderen denken dat ambities niet realistisch zijn, gelooft Edwin juist wel in het vooruitzicht om het onhaalbare te realiseren, dromen waar te maken en nog beter te presteren.

Irma van de Wildenberg

Projectleider

Wat beweegt mensen? Waar zitten de pijnen? Vanuit haar ervaring en perspectief als gebruikersonderzoeker en haar interesse in de mens en de wereld waarin wij leven, levert Irma de cruciale inzichten om impactvolle oplossingen voor de toekomst te kunnen ontwerpen. Zij weet wat nodig is om de juiste vertaling te maken van idee naar dienst en product. Analytisch, pragmatisch en scherp. Weet groepen te stimuleren tot daadwerkelijk vernieuwen en  grote en complexe projecten te begeleiden.

Jeroen Slappendel

Proces expert

15 jaar ervaring in onderzoek, productontwikkeling en positionering van internationale organisaties in diverse branches. Gevoed vanuit een brede interesse en passie om gedrag te doorgronden. Weet in co-creatie teams tot grote hoogten te laten stijgen om vervolgens concrete producten en diensten te ontwikkelen. Hij is een expert als het gaat om het inrichten van processen voor complexe vraagstukken. 

Marianne de Proost

Office Manager

Met Marianne als office manager aan de basis, kan het team van Six Fingers zich volledig richten op onze opdrachtgevers en projecten. Ondersteunt, ontzorgt en verbindt met oog voor details, een neus voor het echte gevoel van gastvrijheid gecombineerd met een flinke dosis vakmanschap. Dol op projectmanagement en de verbinding maken tussen het creatieve en administratieve proces.

Marijn van der Poll

Innovatie & Design expert

Hoe wordt een idee volwassen? Als innovatie expert kent hij het creatieve proces als geen ander. Zijn werk vond zijn weg naar musea wereldwijd en werd gepubliceerd in toonaangevende magazines. Hij was ambassadeur van de Dutch Design Week. Leert organisaties en studenten het creatieve proces te ontdekken aan de Design Academy. Marijn zet zijn kunde en ervaring in om concepten met impact te ontwikkelen. Enthousiast, snel en to-the-point. Werkt aan spraakmakende projecten voor overheden en bedrijfsleven.

Michelle Hermans

Onderzoeker

Als onderzoeker is Michelle continue op zoek naar signalen van verandering wereldwijd. Met haar open, creatieve en nieuwsgierige blik naar de wereld wordt onder haar hoede doorlopend onderzoek uitgevoerd samen met ons netwerk naar de nieuwste ontwikkelingen en gezocht naar de meest inspirerende innovaties en transformaties wereldwijd. Deze vertaalt zij naar waardevolle inzichten en heldere analyses die de input vormen voor de ontwikkeling van impactvolle en toekomstbestendige concepten voor onze opdrachtgevers.

Mirte van der Nat

Project support

Een groot talent, dat zagen we al tijdens haar stage. Mirte studeert dit jaar af aan de Design Academy en ondersteunt ons bij diverse projecten. Daarnaast doet ze onderzoek naar innovatieve organisaties en helpt ze onze methodieken verder te ontwikkelen.

Rick Pijpers

Senior strateeg

Rick verenigt eigenschappen in zichzelf die meestal niet in een en dezelfde persoon worden aangetroffen. Hij begon zijn carrière als musicalacteur, werkte 25 jaar in leidinggevende functies in Tech en speelt niet onverdienstelijk piano. Als geen ander is Rick in staat om dwarsverbanden te leggen tussen verschillende denkwerelden. Dat talent voor analogieën heeft meer dan eens geleid tot bruikbare en economisch vatbare oplossingen die in een enkel geval zelfs een disruptieve werking hebben gehad. Rick heeft een groot gevoel voor humor, schuwt de zelfspot niet en gaat de confrontatie niet uit de weg.

Rob Adams

Founder, omdenker, auteur

Sinds 2006 eigenaar en oprichter van Six Fingers. Schrijver van een viertal boeken omtrent innovatie en het vijfde boek is onderweg. Haarscherp, doortastend en weet processen te begeleiden in complexe en uitdagende situaties en groepen. Hij inspireert en daagt uit om andere denksporen mogelijk te maken. Adviseert en helpt directies richting te geven aan complexe toekomstvraagstukken. Verkent nieuwe perspectieven en realiseert vernieuwing. Daarnaast is Rob een veelgevraagd spreker over innovatie en transformatie.