Manifest

Om los te komen van de bestaande dominant logica heb je een sterk manifest nodig. Een manifest dat uitdaagt en energie brengt bij het expeditieteam. Hoe gaan we de wereld veranderen? Wat is daarvoor nodig? En welke belemmeringen moeten we overwinnen? Het formuleren hiervan zorgt voor een sterke drijver.

Het nieuwe denken

Om te kunnen vernieuwen is het belangrijk te formuleren waar je op richt. De dominante logica van organisaties is als een elastiek die je steeds terugtrekt naar het bestaande denken. Hier doorheen breken is noodzakelijk.

Wij formuleren krachtige, richtinggevende manifesten die als baken fungeren voor expeditieteams. Denk aan de speech van Kennedy toen hij duidelijk formuleerde dat hij een man op de maan wilde zetten voor het einde van het decennium. Niet alleen gaf hij aan dat hij een maan op de maan wilde zetten, maar ook benoemde hij de reden waarom en wat er nog allemaal ontwikkeld moest worden. Zoals bijvoorbeeld nog te ontwikkelen metaal wat tegen extreme hitte bestendig was. Zo is het geen droom meer, maar een richting die niet alleen appelleert aan de ratio, maar juist ook emotie en daarmee energie brengt.

Daag ons uit

Zit je steeds vast in dezelfde denkpatronen? Waar zou jij onze expertise graag op willen challengen? Daag ons uit met een prikkelende vraag en wij gaan aan de slag!

IJkpunt voor vernieuwing

Bij grote projecten is het manifest een belangrijk middel om steeds voor ogen te houden waaraan wordt gewerkt. En wat de verandering is die we teweeg willen brengen. Het is een belangrijk ijkpunt voor het team waar steeds op kan worden terug gegrepen, juist ook als het tegenzit.

Dit is slechts een van de onderdelen uit de expeditie

Ga mee op expeditie

Het is erg lastig om als organisatie buiten jouw eigen bedrijf en sector te kijken. Dat is nu eenmaal de omgeving die jij het beste kent. Six Fingers neemt jou daarom graag mee op expeditie naar een andere wereld.

Ontdek al onze methodes