Zuurstof voor je organisatie

Rob is een veelgevraagd uitdager. Van organisaties, om vernieuwing en innovatie van de grond te krijgen en anders te organiseren. En van steden, om vraagstukken op het gebied van mobiliteit, bouw en klimaat verder te brengen. Zijn inzichten van werken met moeilijke vraagstukken deelt hij niet alleen via zijn boeken, maar ook via keynotes op events in binnen- en buitenland met steevast hoge beoordelingen.

Niet alleen brengt hij anders denken, maar ook inspiratie via talloze voorbeelden van hoe steden en organisaties wereldwijd bouwen aan de toekomst. Een keynote van Rob is als een reis over de wereld waarin je leert wat er allemaal gaande is. Kortom, een verhaal vol nieuwe inzichten en energie om anders naar je eigen toekomst te kijken, gebaseerd op zijn 15 jarige reis met Six Fingers en zijn werk aan de TU/e en als curator van de Embassy of Mobility voor de Dutch Design Week.

Uitdagen en nieuwe inzichten brengen is voor Rob Adams de essentie voor ieder event waar hij staat. Alleen inspireren is niet genoeg, dat is te makkelijk. Mensen raken en aanzetten tot anders denken. Dat is zijn doel. Om zo impact dichterbij te brengen.

Landen/bedrijven/events waar Rob recent heeft gesproken

Landkaart

iF International Forum Design Berlin

Jumbo

Ebay

Dutch Design Week

Creativity World Forum

PPG

Smart City Event

Equinix

Pon

Van Haren

Rob is al 15 jaar een veelgevraagd spreker over vernieuwing en innovatie in binnen- en buitenland. Tijdens zijn presentaties deelt hij zijn jarenlange ervaring over wat daadwerkelijk wel en niet werkt bij het ontwerpen van impactvolle en toekomstbestendige perspectieven en oplossingen. Zeker is dat zijn verhaal jouw publiek volop zal inspireren en cruciale inzichten brengt.

Onderwerpen

Vernieuwen versus verbeteren

Waarom is innovatie belangrijk? En hoe pas je innovatie toe? Vernieuwen vraagt om andere competenties dan verbeteren. Om een andere mindset. En een andere organisatie. Rob neemt je in deze inspirerende keynote mee in de wereld van innovatie. Zijn keynote gaat over vernieuwing en hoe deze vorm te geven. Over hoe je naast je bestaande organisatie die gericht is op executie, vernieuwing realiseert.

Van smart city naar happy city

Genoeg met al die door technologie gedreven smart-city-talk, het is tijd een andere weg in slaan. Wat de wereld namelijk echt nodig heeft, is een focus op gelukkige steden. Rob Adams gaat in deze keynote echt grenzen overschrijden: aan de hand van talloze voorbeelden laat hij zien hoe steden wereldwijd met  experimenteren. Welke experimenten leiden tot meer geluk in steden? Wat kunnen we leren van steden als Parijs, Barcelona, Melbourne. Medellín, Wenen en Boston waar bewoners echt betrokken worden bij de toekomst van de stad? En wat hebben we geleerd van de Covid-19 pandemie?

Mens, maatschappij & toekomst

Wat gebeurt er in de maatschappij? Wat drijft mensen? Hoe raak je ze en wat is op dit moment kansrijk of belangrijk? Rob laat zien hoe de maatschappij verandert en wat voor impact dat heeft op de toekomst en op steden en organisaties. Deze keynote is gebaseerd op ons onderzoek naar vernieuwingen wereldwijd waar wij continu mee bezig zijn.

Referenties

Rob Adams is een zeer inspirerende spreker. Hij daagt echt uit om anders te kijken en te denken.

- De Borg

Rob Adams is een zeer interessante spreker. Zijn verfrissende kijk op vernieuwing en hoe dit succesvol tot stand komt heeft ons internationale publiek echt geïnspireerd. Ook was hij zeer enthousiast en betrokken bij de voorbereiding. Het was een perfecte match.

- Komori

Rob Adams weet fantastisch te inspireren en mensen te triggeren. Hij legde continu relevante uitdagingen bloot. Wij zijn er erg blij mee.

- Beeckestijn Business School